Hooikoorts.


Hooikoorts komt erg veel voor. Veel mensen hebben er last van. De klachten zijn zeer divers. sommige mensen hebben lichte klachten, andere zijn er doodziek van. Er zijn wel duidelijke overeenkomsten. Uiteraard is het belangrijkste dat de klachten opgeroepen worden door een zgn. externe factor: stuifmeel, pollen, stof, etc. Meestal beginnen de klachten in een bepaalde periode. Mocht er geen behandeling plaats vinden dan wordt deze periode vaal per jaar langer. De klachten worden vaak ook heviger.

 

Gelukkig zijn er reguliere medicijnen die de last kunnen verminderen. Deze lossen meestal de achterliggende oorzaken niet op.

 

De natuurgeneeskunde is erop gericht dit wel te doen. Dat vergt tijd. Hoe eerder iemand met de klachten komt, des te korter zal het behandeltraject over het algemeen zijn. Heeft iemand al langer klachten dan zien we dat bij veel mensen de klachten per jaar/ seizoen minder worden.

 

Aanpak.

 

de behandeling bestaat uit een combinatie van interventies:

  • Aanpassen van de voeding
  • Bowen techniek in combinatie met verblijfsnaaldjes.
  • Sanering van de darmflora m.b.v. supplementen.
  • Natuurgeneeskundige ondersteuning met celzouten / kruidenpreparaten

 

Verloop van de behandeling.

 

Helaas is het niet zo dat de klachten na een paar behandelingen verdwijnen. Het komt voor, maar meestal komen mensen die al er lang en hevige klachten hebben.

 

Na de intake en het (iriscopistisch)onderzoek wordt er een plan van aanpak gemaakt. Daarin worden er voedings- en leefstijladviezen gegeven, supplementen voorgeschreven en de eerste Bowenbehandeling eventueel met verblijfsnaaldjes (acupunctuur, niet pijnlijk en alleen als de cliënt dit wenst) gestart.

 

Er volgen dan nog drie tot max. zes behandelingen. Afhankelijk van de reactie op de behandeling. Na zes behandelingen stoppen we voor vier weken. Dan weer één á twee behandelingen. Dan eens per kwartaal, ook al zijn er géén klachten. Intussen blijft de cliënt zo nodig middelen gebruiken.

 

Net voordat de cliënt weer hooikoortsklachten verwacht gezien het seizoen, volgen er weer een of twee behandelingen. Dan wachten we totdat er klachten opkomen, waarop we meteen enkele keren gaan behandelen. De ervaring leert dat de klachten dan vaak minder zullen zijn, de periode korter en dus ook de behandelperiode korter.

 

Deze aanpak herhaalt zich het jaar daarop. Het steeds verergeren van de klachten is omgebogen naar het steeds verder verminderen van de klachten.

 

Uiteraard kunt u altijd de behandeling stoppen. Ik zal in iedere geval mijn uiterste best doen.