Laboratoriumtesten.


Steeds meer mensen kampen met klachten die mogelijk veroorzaakt worden door voedingsintoleranties. Deze klachten kunnen van allerlei aard zijn. Denk aan moeheid, huidklachten, stoelgangproblemen, slapeloosheid, etc.

Een intolerantie is niet hetzelfde als een allergie. Bij een allergie zal er bij contact met de een stof direct een reactie optreden. Deze kan in ernstige gevallen levensbedreigend zijn.

Bij intolerantie bouwt het lichaam na langdurig gebruik van een of meerdere stoffen (eiwitten) een grens op, waarbij er ontstekingsachtige verschijnselen gaan optreden. In eerste instantie weinig voelbaar, maar het kan leiden tot een uitbreiding van deze klachten. 

 

Door een eenvoudige bloedtest uitgevoerd door een gecertificeerd laboratorium in Nederland, kan zichtbaar gemaakt worden of er sprake is van voedingsintollerantie. Uit de test wordt duidelijk of het gaat om voedingsmiddelen die (tijdelijk) uit het dieet geschrapt moeten worden of om een probleem van de darmen. Het schrappen van voedingsmiddelen is dan niet genoeg of zelf helemaal niet nodig. Belangrijker is dan het herstellen van de darm.